| © 2013-2017 Medieproduktion, Linnéuniversitetet | Ansvarig utgivare: Anja Kalin | anja.kalin@lnu.se |

Kalmar anordnar innebandyfesten

I helgen vänds alla innebandy-Sveriges ögon mot Kalmar. För första gången avgörs SM-slutspelet i innebandy för ungdomar i staden.

– Det här är det absolut största eventet vi någonsin har haft inom innebandyn i Kalmar, säger Ted Linde, ordförande i FBC Kalmarsund, en av arrangörerna.
Innebandyfesten är det årliga SM-slutspelet för ungdomar i åldrarna 16 och 18. De fyra bästa dam- och herrlagen i varje åldersklass möts och gör upp om titeln.

FBC Kalmarsund arrangerar festen tillsammans med Kalmar kommun och Mörbylånga kommun.
– Det känns fantastiskt trevligt. Innebandyn i Kalmar och Färjestaden är ju väldigt stor och det är mycket ungdomar involverade och så vidare, så det här känns jätteroligt, säger Ted Linde, ordförande i FBC Kalmarsund.

Hur kom det sig att det blev just Kalmar som fick arrangera turneringen?
– Vi sökte till Svenska innebandyförbundet om att få arrangera den här innebandyfesten och efter det kontaktade de oss och vi presenterade hur vi tänkte oss eventet. De gillade det och valde oss.

Matcherna kommer spelas i Kalmar Sportcenter, med undantag för några matcher som kommer förläggas till Färjehallen i Mörbylånga. Turneringen spelas i helgen, och vinnarna i varje klass koras på söndagen.
– Det vi fokuserar mest på är att få ett bra genomfört event. Det ska vara kvalitet, de som kommer hit ska vara nöjda med allt. Sen publikmässigt är det väldigt svårt att säga hur många som kommer komma. Vi tror väl att det ska vara 200-300 på varje match i alla fall. Men vi hoppas ju på att fylla sporthallen, säger Ted Linde.

 

  

 


onsdag 18 mars 2015 09:51
Emil Svensson
Emil Svensson