| © 2013-2017 Medieproduktion, Linnéuniversitetet | Ansvarig utgivare: Anja Kalin | anja.kalin@lnu.se |
Kalmars simhall stängs i tre veckor

Kalmars simhall stängs. Foto: Ossian Mathiasson

Tvingas pendla för att träna

Simhallen bommar igen i tre veckor.   
Då skickas Kalmar simsällskap till Nybro för träning.
– Det är ett hårt slag, säger ordförande Per Fredriksson.

Kalmars simhall visar ålderskrämpor, det är akuta reparationsbehov av hela anläggningen. Pumpar och ventiler, som reglerar vattentillförseln till bassängerna, är i dåligt skick. Nu tas det krafttag när samtliga bassänger stängs för bad och träning i tre veckor från och med i dag. 
– Läget är allvarligt och vi kan inte vänta längre. Att tömma och fylla bassängerna med vatten tar ungefär två veckor och själva reparationerna beräknas till en vecka, säger Susanne Söderberg på Kalmar kommun.

Vad ska åtgärdas?
– Otroligt mycket, både framför och bakom kulisserna. Vi har sett över anläggningen och vi har en lång lista på reparationer att gå igenom.

För Kalmar simsällskap ställer det till med problem. I en överenskommelse mellan föreningen och kultur- och fritidsnämnden har de dock hittat en tillfällig lösning med simträning i Nybro.
– Simhallen måste naturligtvis renoveras och då får det bli så här. Elitgrupperna får ta ett tidigt tåg till Nybro och köra ett pass innan skolan börjar i Kalmar, säger Per Fredriksson.
Alla tävlingsgrupper får möjlighet att träna i Nybro. De yngsta får nöja sig med något enstaka pass i veckan men för elitsimmarna blir det tre gånger i veckan.
– Det är ungefär hälften mot den normala träningsmängden, säger Fredriksson.

Övriga ungdomar som vill ha kul på äventyrsbadet under påsklovet får också tänka om.
– Det generar ju en del problem när vi tvingas tömma bassängerna men det är en nödvändig åtgärd.
År 2008 och 2011 genomfördes liknande renoveringar och då tvingades badhuset stänga under en längre period. 

 

"

Läget är allvarligt och vi kan inte vänta längre. Att tömma och fylla bassängerna med vatten tar ungefär två veckor och själva reparationerna beräknas till en vecka.

Susanne Söderberg

"

 


måndag 23 mars 2015 10:46
Ossian Mathiasson
Ossian Mathiasson