| © 2013-2017 Medieproduktion, Linnéuniversitetet | Ansvarig utgivare: Anja Kalin | anja.kalin@lnu.se |
person som springer

Det är nu klart att Kalmar FF har tackat ja till att delta i välgörenhetsloppet. Foto: Emil Petersson

Kalmar FF deltar i lokalt välgörenhetslopp  

Kalmar FF kommer delta i välgörenhetsloppet Wings for Life World Run. Efter en inbjudan av längdskidåkaren Marcus Hellner är det nu klart att klubben kommer delta i loppet som äger rum i Kalmar och Öland den tredje maj.

Först är det VM i skidor som gäller. Men den 3:e maj snörar Marcus Hellner på sig löparskorna för att delta i välgörenhetsloppet Wings for Life World Run för att stödja forskningen kring ryggmärgsskador. Hans mål är att tillsammans med sitt löparlag springa totalt 100 mil, och han har nu bjudit in Kalmar FF att delta.

– Ja, det är klart att vi tar den utmaningen! Dels är det ju en kul grej. Men dessutom med ett bra syfte så det är bara att hänga på, säger Kalmar FF:s klubbchef Svante Samuelsson.

Startsignalen går samtidigt i flera länder

Loppet arrangeras vid samma tidpunkt i flera länder och alla löpare springer så långt de kan innan de blir omkörda av en mållinjebil. Marcus Hellner deltog redan förra året och har storslagna planer för årets lopp.

– Jag har en förhoppning att vi får ihop 50-70 löpare i team Hellner och lyckas springa 100 mil tillsammans. Med vetskapen att vi springer för dem som inte kan så tror jag att det kommer kännas extra lätt i benen, säger Hellner i ett pressmeddelande.

Hur många av Kalmar FF:s spelare som kommer delta är ännu oklart.

– Vi får se. Det är nog ganska brett vilka spelare som vill vara med och engagera sig i detta, säger Samuelsson.

Startavgiften går oavkortat till forskningen

Wings for Life World Run är ett lopp som arrangeras till förmån för forskning kring ryggmärgsskador. Alla intäkter från startavgifterna går oavkortat till forskningen kring sjukdomen.  Förra året samlades det in 27 miljoner kronor.  Att Kalmar FF kommer kunna bidra med mer uppmärksamhet till loppet är klubbchefen övertygad om.

– Det här är en bra markering, det visar att vi är en förening som engagerar oss. I och med att vi är en välkänd förening tror jag att vi kan bidra med att skapa uppmärksamhet kring ämnet, säger Samuelsson.

Fakta: Wings for Life World Run 

  • Loppet handlar om att öka medvetenheten kring ryggmärgsskador och samla in pengar för att hitta ett botemedel.
  • Starten går i centrala Kalmar och banan går sedan raka vägen mot Ölandsbron. Efter att ha korsat Kalmarsund vänder löparna söderut och passerar genom Färjestaden. Bansträckningen fortsätter sedan längs kusten söderut mot Mörbylånga, Degerhamn och Grönhögen innan den vänder vid Ölands södra udde och fortsätter norrut på öns östra sida.
  • Förra året deltog 35 397 personer i loppet.

Källa: Wings For Life


onsdag 11 februari 2015 14:43
Johanna Blomgren
Johanna Blomgren