| © 2013-2017 Medieproduktion, Linnéuniversitetet | Ansvarig utgivare: Anja Kalin | anja.kalin@lnu.se |
Kalmar tingsrätt

Kalmar tingsrätt dömde mannen till elva månaders fängelse. Foto: Esmeralda Johansson

Man döms till fängelse för grov kvinnofridskränkning

Mannen hotade sin sambo med motorsåg och sa att han skulle döda henne. Nu döms han till fängelse.

Den drygt 40-årige Kalmarbon har under 2014 misshandlat sin kvinnliga sambo vid flera olika tillfällen. Misshandeln bestod av slag mot ansikte, knuffar nedför en trappa och slag med en låda mot kvinnans huvud och axlar. Mannen ska även ha hotat kvinnan med kniv och motorsåg. I samband med hoten ska mannen ha hotat att döda kvinnan.

I oktober 2014 förbjöds mannen från att besöka eller kontakta kvinnan under två månader. Paret fortsatte dock att bo tillsammans under den här perioden och har varit tillsammans i cirka fyra år.

Kvinnan uppger i förhör att deras förhållande har präglats av alkoholmissbruk och att förhållandet startade lyckligt men sedan började mannen slå, hota och uttrycka sig nedsättande mot kvinnan.

Mannen döms inte bara för misshandeln av sin sambo, utan även för stöld. Han har brutit sig in i ett lokalt företags lokaler och stulit en dator och en motorcykel.

Kalmar tingsrätt bedömde att brottet var så pass grovt att mannen döms till fängelse i elva månader. Dessutom ska han betala nästan 100 000 kronor i skadestånd, varav 58 000 kronor till sin före detta sambo.

Länk till tidigare artikel hittar du här

 

 


tisdag 17 februari 2015 10:55
Anton Unosson-Kortelainen
Anton Unosson-Kortelainen