| © 2013-2017 Medieproduktion, Linnéuniversitetet | Ansvarig utgivare: Anja Kalin | anja.kalin@lnu.se |

Låt idrotten förena Sverige

Många är vi som följt Muamer Tankovics framfart i Premier League. Han har vid ett flertal gånger den senaste tiden fått förtroendet att starta i Fulhams matcher. Han rankas till och med så högt av tränaren Felix Magath att han fått mer speltid än den svenske landslagsmannen Alexander Kačaniklić. Han ses som en stor talang och röster höjdes om att få se honom debutera i det svenska landslaget.

För självklart var det där han skulle spela.

Fettsug Barbie, vettja!

Barbie har alltid varit ett fascinerande ting som har varit intressant att följa, lite lagom tillbakalutad.  Jag har försökt att titta på Barbie-filmer i vuxen ålder. Men hur gärna jag än skulle vilja ge henne en chans, för gamla tiders skull, så är den tiden tyvärr förbi.

Appar under kategorin Barbie får mig att rysa lite av obehag.

Fläckiga trosor är tecken på lugn

Här står jag med mina vita bomullstrosor i händerna och skrattar högt. Två stora, vinröda fläckar stirrar på mig med både hån och kärlek och jag vill veta hur de hamnade där. Jag känner mig själv sträcka på ryggen och lyfta hakan lätt när jag inser att jag har druckit rödvin i bara trosorna. Är jag en livsnjutare? Självklart är jag en livsnjutare. Vem om inte en livsnjutare dricker rödvin utan byxor på?

Bli en bortskämd unge.

Det tidskrävande förhållandet med tv:n

Jag ska bara se i fatt ett avsnitt av serien som jag följer. Jag har ju haft så mycket att göra på sistone så jag ligger lite efter. Bara ett avsnitt och sen ska jag ta tag i skolarbetet.

Den korta tiden kan jag ägna tv:n.

OS i Sotji – VM i att fördöma Ryssland

OS i Sotji är i full gång och förberedelserna för mästerskapet har kantats av kritik. Det har blivit en tävling om vem som kan fördöma Ryssland allra mest.

Kritiker blandar idrott och politik.

Smartphonen - smart vän eller fiende?

Jag kände att jag ville göra slut med dig några sekunder. Inte för att du på något sätt behandlade mig illa. Batterierna var inte helt slut, tekniken i stort fungerade väl och du gav mig det jag annars alltid velat ha av dig. 

Min värld utanför rasade samman.

Synen på kvinnor som sexobjekt

Synen på oss kvinnor påverkas av hur vi framställs i reklam, på film, i magasin etc. När ska vi nå en förändring och få bort tanken på kvinnor som objekt?

När ska vi inse det sjuka med "sälj grej med tjej"?

Barn har blivit kaxiga

Jag vet. ”Det var bättre förr” är en uttjatad term. Det är en term man använder när man blivit lite för gammal eller lite för bitter. I det här fallet tror jag att det är sant många gånger. Visst fanns det väl alltid ett par pojkar eller flickor i varje klass som var grova i munnen eller högljuddare än vanligt, 

men har det ändå inte blivit värre?

Vänliga veckan – ett onödigt jippo

Den "vänliga veckan" är igång. En vecka för att öka vänligheten i samhället, men även en vecka som inte borde behövas. Behöver någon en "vänlig vecka" för att kunna bete sig vettigt kanske den bör se över sitt beteende resten av året.

Inför #alltidvänlig.