| © 2013-2017 Medieproduktion, Linnéuniversitetet | Ansvarig utgivare: Anja Kalin | anja.kalin@lnu.se |

Höjda räntor oroar inte Ölandsmäklare

Utbudet är litet och intresset är stort. Bostadsmarknaden på Öland är glödhet och nästa år kan det bli ännu dyrare att köpa ett fritidshus. Då kan räntorna nämligen bli väsentligt högre än vad de är i dag.

– Om räntorna går upp blir det dyrare att låna pengar till att köpa ett hus. Det blir ju också dyrare att äga ett hus som man redan har köpt, säger Stina Holm, mäklarassistent på Holm och Co i Borgholm.

Det var i förra veckan som vice riksbankschef Henry Ohlsson meddelade att räntorna kan komma att höjas rejält under nästa år. Upp till 3-4 procent. Men mäklarassistenten Stina Holm tror inte att fritidshusmarknaden är lika utsatt som den övriga bostadsmarknaden. Hon menar att fritidshusen oftast inte är lika mycket belånade som en permanentbostad. Dessutom har de personer som köper fritidshus oftast ganska gott om pengar.

– Det vi däremot kan se är att intresset för fritidshus är väldigt stort inför sommaren 2016. Jag tror att många vill passa på att köpa innan de nya amorteringskraven träder i kraft den 1 juni, säger Stina Holm.


tisdag 22 mars 2016 13:37
Anton Yngvesson
Anton Yngvesson