| © 2013-2017 Medieproduktion, Linnéuniversitetet | Ansvarig utgivare: Anja Kalin | anja.kalin@lnu.se |

Framtidsvecka invigdes med vårmarknad

Den första framtidsveckan i Kalmar och Öland invigdes i dag på Skälby gård. Vårmarknaden med tema hållbarhet lockade hundratals personer och arrangören Kristina Tapper från Studiefrämjandet är nöjd med dagen och ser fram emot resten av veckan.

Aprilsolen skiner över besökarna. De flesta är småbarnsfamiljer och motionärer som deltagit i Skälbyloppet. Ute vid getterna sitter Kellie, 2 år, tillsammans med mormor Camilla Franzén.

– Jag hade ingen aning om att det här var i dag. Jag har inte varit här på 15 år men det är jättebra och jättemycket folk, säger Camilla.

I logen trängs loppisstånden i flera rader. Här står blommiga koppar och mässingsstakar i drivor på försäljarnas bord. Barnkläder hänger prydligt på klädstänger. Det luktar gammalt magasin och nybryggt kaffe.

Bakom ett av borden sitter Anna Ståhl. Hon är runt på loppisar ett par gånger om året där hon både säljer och köper.

– Jag tycker det är roligt. Det är lite av en hobby som jag har. Det är bra med återanvändning. Jag tycker inte om att slänga saker, säger hon.

I en låda några meter bort sitter Sanna, 4 år och Ellion, 2 år och gräver efter leksaker.

­– Det är kul med lite större arrangemang och mycket folk, säger mamma Jennifer Johansson.
Sanna visar stolt upp mjukisdjuret hon hittat i lådan och Ellion gräver frenetiskt efter fler leksaksbilar.

Förutom loppisen finns olika organisationer på plats för att informera om hur man kan ta hand om miljön på ett bättre sätt. När vi når arrangören Kristina Tapper från Studiefrämjandet på telefon säger hon att hon är nöjd med dagen och ser fram emot resten av veckan.


söndag 15 maj 2016 16:10
Emelie Rockler
Emelie Rockler