| © 2013-2017 Medieproduktion, Linnéuniversitetet | Ansvarig utgivare: Anja Kalin | anja.kalin@lnu.se |
Amanda Karlsson och Linnéa Bohlin har Sveriges mest populära podcast.

Succé för podcast om mord

Kalmarbaserade ”Mordpodden” är Sveriges mest populära podcast just nu. Sedan i måndags ligger podden etta på Itunes lista.
- Det känns helt fantastiskt, säger Amanda Karlsson som tillsammans med kollegan Linnéa Bohlin står bakom ”Mordpodden”.

Amanda Karlsson och Linnéa Bohlin läser sista året på journalistutbildningen i Kalmar. Tidigt i våras föddes idén om att göra en podd om mord om småländska mord som ett sista projektarbete i skolan.

- Både jag och Linnéa gillar själva att lyssna på just poddar inom true-crime-genren och då är det självklart en dröm att producera en egen, säger Amanda Karlsson.

I måndags, bara fem dagar efter att det första avsnittet släppts, tog sig ”Mordpodden” upp till förstaplatsen på Itunes topplista.

- Det känns helt fantastiskt. Självklart fanns det hela tiden en förhoppning om att det skulle gå bra. Annars hade vi inte lagt ner så mycket tid och arbete på det, men att det skulle gå såhär bra så fort kunde jag inte ens föreställa mig i min vildaste fantasi, säger Amanda Karlsson.

Poddens första säsong består av åtta avsnitt och fokuserar på mord som har skett i Småland. De två första avsnitten handlar om Förlösamordet och hedersmordet i Högsby. På söndag släpps det tredje avsnittet. Då om modellmordet i Växjö.

Amanda Karlsson och Linnéa Bohlin hoppas att succén kommer leda till flera säsonger av ”Mordpodden”.

- Vår förhoppning att kunna röra oss vidare i Småland och göra fler säsonger, men det beror helt på om den här uppgången är tillfällig eller långvarig. Förhoppningsvis kan vi få igång något samarbete så vi har möjlighet att fortsätta producera den. Vi tänker inte ge upp i första taget, säger Amanda Karlsson.


tisdag 10 maj 2016 13:15
Emelie Rockler
Emelie Rockler