| © 2013-2017 Medieproduktion, Linnéuniversitetet | Ansvarig utgivare: Anja Kalin | anja.kalin@lnu.se |

Storbesök på Kalmar Öland Airport

 

KALMAR. Jätteplanen är tillbaka i Kalmar, men bara på en snabbvisit.

Det går inte många långflyg från mindre flygplatser. Men i dag fick Kalmar Öland Airport storbesök. Tidigt i morse lyfte en Airbus A330 med 160 resenärer från den lokala flygplatsen för att landa i Cancún, Mexiko. Det stora planet har plats för 322 personer och har en vingbredd på 60 meter.

Stora flygplan som Airbus A330 har lyft från Kalmar innan, men det var flera år sen sist. Det är första gången ett charterflyg från Kalmar åker till denna destination men innan man är framme måste man landa i Oslo för att tanka. Hemresan kommer gå snabbare och raka vägen från Cancún till Kalmar.

– Vi har i ett samarbete med charterarrangörerna frågat resenärerna om vart de vill åka och Mexiko blev det mest önskade resemålet, säger Karin Lagerlöf, marknadschef och affärsutvecklare på Kalmar Öland Airport.

För att bättre kunna ta emot stora plan som Airbus A330 har flygplatsen uppgraderat sin status till E4 och i somras breddade man landningsbarnan med 10 meter.

– Vi har inga fler charterresor planerade. Det kommer gå fler långflyg, men inte så frekvent. Då kommer de att gå till andra resemål vilket vi kommer överens om med resenärerna och charterarrangörerna, sager Karin Lagerlöf.


tisdag 9 februari 2016 14:27
Anton Öhrström
Anton Öhrström