| © 2013-2017 Medieproduktion, Linnéuniversitetet | Ansvarig utgivare: Anja Kalin | anja.kalin@lnu.se |

Du feminist som snackar skit om dina medsystrar – det är dags att tänka om

Många kallar sig feminister. De blickar framåt. De delar feministiska inlägg och texter på sina sociala medier. De går med i politiska evenemang på Facebook. De älskar att prata om endometrios och hormonfria p-piller. Jag är feminist.

Men jag har även snackat en hel del skit om andra tjejer i mitt liv. Och många tjejer har snackat skit om mig i mitt liv. Jag har känt mig nere och förbannad och svag när jag hört vad andra sagt.

En gång fick jag en högre position i en ideell förening. Det var en position där jag fick räkna med mycket kritik med tanke på att jag också hade mycket inflytande. Jag har fått höra att tjejer snackade skit om mig bakom min rygg då. De sa att jag var dålig på att organisera saker och att jag var tråkig och usel på det jag gjorde. Det var svårt att smälta att de här tjejerna hade sagt så om mig. Men egentligen var det inget personligt, de tryckte bara ner mig för att lyfta sig själva. Men det värsta är att de tjejerna också är feminister, precis som jag är. Feminismen idag kan kännas som tjejerna mot killarna och tjejerna mot tjejerna. Så borde det inte vara.

Nu är det dags att vända på trenden.

Vad tjänar du på att göra någon annan svagare? Hur stärker det dig egentligen? För ärligt talat, ditt skitsnack säger mer om dig än vad det gör om någon annan.

Min poäng är att vi tjejer som är feminister och även ni grabbar för den delen, måste börja inse vad konsekvenserna blir av att sänka andra tjejer. Så tänk efter! Var feminist i allt du gör, inte bara i det du delar på Facebook.

Snacka om dina medsystrar som du vill att de ska snacka om dig.

Jag tror att vi har lärt oss någon form av det här redan på dagis. 

 

"

Tänk efter! Var feminist i allt du gör, inte bara i det du delar på Facebook.

Penelope Magounakis

"

tisdag 16 februari 2016 21:24
Penelope Magounakis
Penelope Magounakis